Teknoloji

HP webOS birimini tamamen kapatabilir

HP webOS birimini tamamen kapatabilir. Guardian’ın HP’nin içindeki kaynaklardan aldığı iddialara dayanarak hazırladığı habere göre, kişisel sistemler grubunu bünyesinde tutma kararı alan bilgisayar üreticisi, her ne kadar geçtiğimiz ağustos ayında webOS yazılımını desteklemeye devam edeceğini belirtmiş olsa da, webOS bölümünü kapatma planları yapıyor.

Şirketin webOS bölümünde şu anda 500 kadar kişi çalışıyor. Ancak üst düzey yönetim katından bazıları görevlerini bıraktı, bu bir işaret olarak yorumlanıyor. Ayrıca bazı çalışanlar da HP’nin başka bölümlerine geçiş yaptı, bunun yanı sıra işten çıkarılanlar da söz konusu. Bir webOS çalışanı kasım ayı sonuna kadar işten çıkarılma olasılıklarının yüzde 95 olduğunu dile getirmiş.

HP, 2010 yılında 1.2 milyar dolar karşılığında Palm’ı satın almış ve böylelikle webOS işletim sistemine de sahip olmuştu. Geçtiğimiz şubat ayında webOS tabanlı ilk ürünleri HP TouchPad, Pre3 ve Veer’i tanıtan şirket bu ürünlerle aradığını bulamamıştı. Önceki CEO Leo Apotheker, geçtiğimiz ağustos ayında açıkladığı plan dahilinde webOS tabanlı cihaz üretim projesini askıya aldıklarını belirtmişti. Bunun yanı sıra PC üretim işlerinin de şirket içinden ayrılıp başka bir yapı altına aktarılabileceği dile getirilmişti. Ne var ki, Apotheker’in gidişi ve yeni CEO Meg Whitman’ın gelişiyle birlikte PC işinin bünyede tutulmasına karar verildi. HP’nin başarısız olan webOS tablet girişimine karşılık pes etmeyeceği ve Windows 8 tabanlı tabletlerle şansını yeniden deneyeceği belirtiliyor.

İlgili – Guardian

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER