Teknoloji

2015 model Panasonic UHD TV’leri Firefox OS yüklü olacak

panasonic-uhd-tv-firefox-os-060115

Panasonic’in 2015 model üst sınıf televizyonları CES 2015 öncesinde düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı. Bu yılın TV modellerinin dikkat çeken en önemli özelliği Firefox OS ile çalışıyor olmaları.

CES 2015’te tanıtılan Panasonic 2015 TV’leri arasında CX850, CX800, CX650 ve CX600 serisi modeller bulunuyor. Bunların her birinde Firefox OS kullanıcı arayüzü yüklü olarak gelecek.

LG’nin webOS’e, Samsung’un ise Tizen’e olan bağlılığına Panasonic de Firefox OS ile cevap veriyor. Firefox OS sayesinde kullanıcılar arayüzü özelleştirebilecek, içeriklere ve işlevlere daha hızlı ve kolay şekilde erişebilecek.

Ayrıca izlenecek içeriği TV’ye aktarmak daha kolay hâle gelecek, Firefox internet tarayıcısı sayesinde TV üzerinden internette gezinmek büyük oranda kolaylaşacak. Kullanıcılar telefondaki içeriklerini TV üzerinden hızlı şekilde izleyebilecek.

İşlevleri ana ekrana sabitleme, web sayfalarını yer imlerine ekleme ve bunun gibi modern bir dinamik sistemden bekleyeceğiniz her işlev Firefox OS yüklü Panasonic TV’leri tarafından sunulacak. Ayrıca internetten 4K kalitesinde içerik akışı da sağlanacak.

CX850 modellerinde sesle kontrol imkanı tanınırken Xumo Guide adı verilen elektronik rehber sayesinde geniş yelpazedeki kaynaklardan içerik bulmak mümkün olacak.

En üst uçtaki CX850 modelleri 55 inç ve 65 inç ekran büyüklükleriyle sunuluyor ve Studio Master Drive ile geniş yelpazede görüntü iyileştirmeleri ve daha saf ve derin siyahlar için yerel karartma özelliğiyle geliyor. LED ekranların THX 4K sertifikasyonu da mevcut.

Panasonic’in 2015 model 4K TV’lerinin fiyatı ve piyasaya ne zaman sunulacağı açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER