Teknoloji

Dünya Kupası heyecanı Facebook’ta yaşandı

2014-dunya-kupasi-100614

2014 Dünya Kupası ikinci ekran olarak da tanımlanan sosyal medyanın gücünü gösterdiği turnuva olarak tarihe geçti. Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook, turnuva boyunca gerçekleşen etkileşimlerle paylaşım rekorunun kırıldığını açıkladı. 12 Haziranda Brezilya ile Hırvatistan arasında oynanan maçla başlayan ve 13 Temmuzda Almanya ile Arjantin arasında oynanan final maçıyla sona eren turnuva boyunca 350 milyon insan 3 milyardan fazla paylaşımda bulundu. Böylelikle 2014 Dünya Kupası Facebook’ta en çok paylaşımın yapıldığı etkinlik unvanını kazandı.

88 milyon kullanıcının 250 milyon paylaşımda bulunduğu Almanya ve Arjantin arasındaki final müsabakası turnuvanın en sosyal maçı oldu. Yarı finalde Brezilya ve Almanya arasında oynanan tarihi maç ise 2014 Dünya Kupası’nın ise listenin ikinci sırasında yer alıyor. Brezilya ve Hırvatistan arasındaki açılış maçı, Arjantin ve Hollanda arasındaki yarı final maçı ve Brezilya ile Şili arasındaki ikinci tur mücadelesi Facebook’ta en çok konuşulan diğer maçlar oldu.

Dünya Kupası’nın en çok konuşulan anı ise Brezilya ve Almanya arasındaki tarihi maçta, Almanya’nın Sami Khedira’nın golüyle 5-0 öne geçmesi oldu. Bunu final müsabakasında son düdüğün çaldığı an takip ediyor. Brezilya ve Almanya arasındaki yarı finalde Toni Kroos’un skoru 4-0’a getiren golü ise turnuvanın en çok konuşulan üçüncü anı oldu.

Çeyrek finalde Brezilya’nın Kolombiya ile oynadığı maçta sakatlanarak turnuvayı kapatan Neymar, 2014 Dünya Kupası’nın en çok konuşulan oyuncusu oldu. Neymar’ı turnuvanın Altın Top ödülünü kazanan Arjantinli yıldız Lionel Messi ve performansıyla hayal kırıklığı yaratan Portekizli Cristiano Ronaldo takip ediyor. Giorgio Chiellini’yi ısıran Uruguay’ın yıldızı Luis Suarez ise 2014 Dünya Kupası’nın en çok konuşulan dördüncü futbolcusu oldu.

İLGİLİ HABERLER