Teknoloji

Son OS X geliştirici sürümü 2013 model Mac’lere gigabit Wi-Fi özelliğinin geleceğini doğruluyor

Apple’ın önümüzdeki aylarda beklenen yeni nesil MacBook’larında kablosuz ağ yeteneklerinin daha da artırılması bekleniyor. 9to5Mac sitesinin haberine göre, Apple’ın bu hafta içinde yazılımcılara göndermeye başladığı en son OS X versiyonunda, 5G Wi-Fi olarak da bilinen, 802.11ac standardının desteklendiğine dair izler bulunuyor.

macbook-pro-retina-020912

802.11ac protokolü teoride 1.3 Gbps’ye varan hızlara ulaşma imkanı tanıyor ve mevcut Wi-Fi’ye göre önemli bir gelişim vadediyor. OS X’e eklenen kodla birlikte Apple ve Broadcom’un 802.11ac gigabit Wi-Fi özelliğini 2013 Mac serisine getirmek için işbirliği yaptığına dair daha önce çıkmış haberler de az da olsa doğrulanmış oluyor.

Apple mevcut nesil MacBook Pro ve Air dizüstü bilgisayarlarının duyurusunu geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen WWDC 2012’de gerçekleştirmişti. Şirket ürünlerini piyasaya çıkarmak için Intel’in Ivy Bridge işlemcilerinin sevkiyatının başlamasını beklemişti. Anlaşılan o ki, bu yıl da benzer bir durum söz konusu olacak. Intel’in Haswell işlemcileri aynı zaman aralığında dağıtmaya başlayacağını göz önünde bulunduracak olursak, 2013 model Mac dizüstü bilgisayarların duyurusunun haziranda gerçekleşmesini bekleyebiliriz.

İlgili >>9to5Mac

İLGİLİ HABERLER