Teknoloji

2012 model iPhone modeli kablosuz şarj edilebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, söylentiye göre, bu yıl çıkacak iPhone model veya modellerinin takipçisi olacak 2012 model iPhone ile yeni bir şarj teknolojisini kullanmayı düşünüyor. WSJ’nin kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre Apple bir yandan beşinci nesil iPhone’u yılın üçüncü çeyreğinde planlanan çıkışa hazırlarken bir yandan da bazı mühendislerini bir sonraki yılın cihazı için çalışmakla görevlendirdi.

2012 model iPhone’un yenilikleri arasında yeni bir şarj yöntemi de yer alacak. Bu, büyük ihtimalle HP’nin cihazlarında rastladığımız, ayrıca üçüncü taraf üreticilerin de çeşitli ürünlerinde kullandığı endüktif şarj sistemini baz alacak. Öte yandan aynı kaynak, şirketin açık bir şekilde daha ucuz bir model üzerinde çalışmakta olduğunu da iddia ediyor.

Apple’ın iki farklı cihaz üzerinde çalıştığına dair dedikodular birkaç aydır ortalıkta dolaşıyor. iPhone 5 olarak nitelendirilen modelin mevcut modele nazaran büyük farklılıklar içereceği tahmin edilirken, iPhone 4S olarak adlandırılan ikinci bir modelin de mevcut modele göre özellikle donanımsal açıdan bazı farklar içereceği iddia ediliyor. WSJ’nin elde ettiği bilgilere göre 4S modeli eylül ayı sonunda çıkarılacak. Bu cihazın mevcut iPhone 4’e oldukça benzemekle birlikte sadece daha ince, hafif ve 8 megapiksel kamaraya sahip olacağı belirtiliyor. iPhone 4S’in iPad 2’deki gibi Apple’ın A5 işlemcisini taşıması bekleniyor. Ayrıca Qualcomm’un hem CDMA hem de GSM desteğini aynı cihazda sunan kablosuz yongasetinin de iPhone 4S’te bulunacağı tahmin ediliyor.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER