Teknoloji

2012 model Apple tableti iPad 2S olabilir mi?

Apple’ın 2012 model iPad tabletiyle ilgili geri sayım sürüyor. Mart ayının ortalarına kadar yeni modelin tanıtılmasını bekliyoruz. Yeni tabletin teknik özellikleriyle ilgili çeşitli söylentiler ortalıkta dolaşmakta. Bunların ortak noktası yeni nesil tablette mevcut iPad 2’dekinden daha yüksek çözünürlüklü bir ekranın bulunacağı. Bununla birlikte Apple’ın yeni nesil A6 işlemcisinin de yeni nesil iPad’de yer alması bekleniyor.

Yeni iPad’in de iPhone 4S gibi önceki nesil ürüne göre donanım açısından farklılıklar içermesine karşın tasarım açısından önceki nesle göre farklılıklar taşımayacağı iddia ediliyor. Bu nedenle yeni iPad’in “3” takısını almayacağına, mevcut iPad 2’nin yanına “S” veya başka bir takının ekleneceğine inanılıyor. Bu beklentiyi güçlendiren işaretlerden bir tanesi Çinli kılıf üreticisi olan Chinee’den geldi. Chinee’nin üretmiş olduğu yeni kılıfın iPad 2S adlı bir cihaza özel olduğu belirtiliyor, ayrıca bu kılıfın mevcut iPad 2’ye de uyduğu kaydediliyor.

Kılıf üreticileri, yeni ürün piyasaya çıktığında ürünlerini çoktan hazır etmiş olmak adına içeriden sürekli bilgi almaya çalışıyor ve alınan bu bilgilere göre yeni ürünler tasarlanıyor. Geçmişte iPad 2 çıkmadan önce ortaya çıkan kılıflar gerçekten de iPad 2’nin tasarımını doğru bir şekilde önceden haber vermişti. Benzer bir durum bu yıl da gerçekleşebilir. Yine de, bu dedikoduya da ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var. Hatırlarsınız, iPhone 4S çıkmadan önce ortalıkta çeşitli iPhone 5 kılıfları görmüştük ve bunlar iPhone 5’in geleceğine dair beklentiyi yükseltmişti. Ne var ki, karşımıza iPhone 4S çıkmıştı.

İlgili – 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER