TEKNOBLOG TEKNOBLOG.TV TEKNOBLOG.PODCAST TEKNOBLOG.BAR TEKNOHD TEKNOUYDU TKNBLG

Teknoblog

Aboneler arasında Numara Taşınabilirliği’nin bilinirliği artıyor


Aboneler arasında Numara Taşınabilirliğinin bilinirliği artıyor Avea tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen GSM pazar araştırması, Numara Taşınabilirliği hakkında bilgi sahibi olan abonelerin çoğunluğunun doğru tanım yaptığını (%70) gösterdi.

9 Kasım 2008′de hayata geçecek “Numara Taşınabilirliği” uygulamasının tüketiciler arasındaki bilinirliğinin ölçülmesi amacıyla Avea tarafından yapılan araştırmada, Nisan ayına göre tüketicilerin konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğu ortaya çıktı.

Bir önceki araştırma ile karşılaştırıldığında;

  • Numara Taşınabilirliği’nin ne olduğunu bildiğini söyleyenlerin oranı %8′den %12′ye çıktı.
  • Numarasının değişmeyeceğini ancak başındaki kodun değişeceğini düşünenlerin oranı %34′ten %26′ya düştü.
  • Numara Taşınabilirliği’ni bildiğini belirten katılımcılar arasında uygulamanın tanımını doğru yapanların oranı %65′ten %70′e yükseldi.
  • Bu çerçevede, Numara Taşınabilirliği uygulamasını doğru tanımı ile bilenlerin oranı tüm GSM aboneleri içinde %5′ten %8′e yükseldi.
  • GSM abonelerinin %10′u numaralarını taşıyacaklarını belirtti.

Avea, abonelerin numaralarının başındaki kodu ile birlikte, tercih ettikleri operatöre taşıyabilmeleri anlamına gelen Numara Taşınabilirliği’nin etkin bir şekilde uygulanması konusunda çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda her ay yapılan araştırma sonuçları da bu çalışmaların etkili olduğunu gösteriyor.

Ayrıntılı Bilgi: www.avea.com.tr/mobilnumaratasinabilirligi

Teknoblog Özel Dosya - Numara Taşıma Rehberi: Numaramı Nasıl Taşırım?

Bu yazıyı arkadaşına gönder Arkadaşına gönder





Etiketler

, , , , ,

Yorum Yazın

(gerekli)
(yayınlanmayacaktır) (gerekli)
 
 

Teknoblog'u takip edin:

RSS Beslemesi Twitter Facebook Teknoblog grubu Teknoblog haberlerini iGoogle'a ekleyin Teknoblog editörlerinden teknoloji fotoğrafları


Teknoblog İncelemesi: Nokia 6700 classic

Sponsorluk için tıklayın Sponsorluk için tıklayınSponsorluk için tıklayın Sponsorluk için tıklayın


Anket

Windows 7'nin beta ya da RC sürümünü kullandınız mı?

Anket Sonuçları

Loading ... Loading ...
 Fuar Günlüğü
 - CeBIT 2009
 - PMA 2009
 - MWC 2009
 - CES 2009
 - Macworld Expo 2009

Günlük E-Posta Bülteni



Teknoblog Twitter

 @teknoblog

Twitter Updates

    follow me on Twitter