TEKNOBLOG TEKNOHD TEKNOUYDU

Teknoblog

Samsung düşük güç tüketimli 128 GB SSD’lerin üretimine başladı

Samsung düşük güç tüketimli 128 GB SSDlerin üretimine başladıSSD (Solid State Disc - Katı Hal Disk) cephesinden iyi haberler var. Samsung hem 64 GB hem de 128 GB kapasiteli 1.8 ve 2.5 inçlik SSD’leri üretmeye başladı.

Bu SATA II SSD’ler MLC tabanlı oldukları için (9.5 mm kalınlıktaki 128GB SSD’de 16 gigabitlik 64 MLC NAND flash yonga bulunuyor) bunların SLC-tabanlı SSD’lerden daha ucuz olmasını bekleyebilirsiniz. Ayrıca bu diskler dizüstü bilgisayarlarda kullanılan bildik sabit disklerden de hem daha hızlı olacak hem de bu sabit disklerdeki mekanik spinner’ın 4-5 senelik çalışma ömründen 20 kat daha fazla ömre sahip bir spinner’a sahip olacak.

70 MB/s yazma ve 90 MB/s okuma hızına sahip olan bu SSD’ler dinlenme anında 0.2 W, çalışma anında ise 0.5 W güç tüketiyor.

Daha da iyi bir haber; Samsung 256 GB kapasiteli SSD’lerin üretimine bu yıl sonu başlamayı planlıyor.

Kaynak: Engadget



Etiketler

, , , , , , , ,

Add new comment

(gerekli)
(yayınlanmayacaktır) (gerekli)
 
 


TeknoHD - HDTV, HD-DVD, Bluray, PS3... High Definition ile ilgili herşey bu blogda...

TeknoHD

Teknouydu - Uydu haberleri, dijital platformlar, uydu frekans bilgileri

TeknoUYDU