Yazıcı piyasası ilginç haberlerle dolu bir alan değildir, ancak yine de bu pazarda büyük paralar döner. Çok para bazen insanları da bozabiliyor. Eski HP başkan yardımcısı Atul Malhotra’yı bozduğu gibi.

Atul Malhotra eski şirketi IBM’in ticari sırlarını çalmak ve bu sırları diğer HP yöneticilerine e-postalamakla suçlanıyor. Görünüşe göre Malhotra 1997 ile 2006 yılları arasında çalıştığı IBM’den HP’ye geçmeden iki ay önce şirketin gizli satış rakamlarını istiyor. Elde ettiği bu gizli rakamlarını yeni şirketindeki işine başladıktan kısa bir süre sonra oradaki yöneticilere e-posta olarak gönderiyor.

Olay su yüzüne çıkınca HP konu ile ilgili bir soruşturma başlatıyor ve Malhotra’yı kovuyor. Konu ile ilgili hem yasal mercileri hem de IBM’i bilgilendiriyor.

İlgili Haberler

  1. Vodafone’un “Gizli Numaraya Kapalı Servisi” devrede
  2. İnternet çağının yeni alışkanlıkları
  3. Gizli Numaradan Aranma Son Buluyor