Fransa’da bir mahkeme, internet üzerindeki en büyük açık artırma usulü alışveriş sitesi olan eBay’i sahte ürün satma suçundan 40 milyon Euro ödemeye mahkum etti.

eBay, Fransa internet sitesinde, LVMH şirketinin bazı ürünlerinin aslının değil kopyasının satılmasının önüne geçememesi üzerine para cezasına çarptırıldı.

Louis Vuitton, Christian Dior ve Givenchy de sahte mal satışından zarar gören markalar arasında. eBay, Louis Vuitton’a 19,28 milyon Euro, Christian Dior’a 17,3 milyon Euro ödeyecek.

Site, Dior, Guerlain, Kenzo ve Givenchy’nin parfümleri içinse 3,25 milyon Euro ceza ödeyecek. Ayrıca sitede bu dört markanın parfümlerinin satılması yasaklandı.

Böylelikle eBay bir ay içinde ikinci kez para cezasına çarptırıldı. Site kısa süre önce sahte Hermes marka çantaların satışı nedeniyle 20 bin Euro ödemişti.

Kaynak: Tübider Bilişim Dünyası

İlgili Haberler

  1. Microsoft’a rekor ceza
  2. Christian Dior’dan cep telefonu
  3. Microsoft temyizi kaybetti
  4. Siber-hırsızlar yakalandı
  5. İnternet cafe yasakları yürürlüğe girdi
  6. Google neden Skype’ın peşinde?
  7. eBay Skype’ı Google’a mı satıyor?
  8. İnternet yazarlarına idam gölgesi
  9. İşte 8 kat hızlı internet VDSL2′nin fiyatı