Trend Micro, güvenlik çözümlerini masaya yatırdı
13 Mayıs Salı günü düzenlenen Trend Micro Güvenlik Çözümleri Konferansı’nda mevcut tehditler, bu tehditlerin muhtemel etkileri ve güvenlik çözümleri ele alındı. Konferansta Trend Micro’nun en son saldırılara karşı sunduğu en yeni teknolojiler hakkında da bilgi verildi.
Başta antivirüs çözümleri olmak üzere bireysel ve kurumsal kullanıcılara yönelik bilgi güvenliği ürünleriyle tanınan Trend Micro’nun 13 Mayıs Salı günü, Mövenpick Hotel İstanbul’da düzenlediği Güvenlik Çözümleri Konferansı’nda güvenlik çözümleri masaya yatırıldı.
BT ağı bulunan tüm işletmelere çeşitli faydalar sunan konferansta, işletmelerin ve BT yöneticilerinin mevcut güvenlik tehditlerini ve bu tehditlerin işletmeleri üzerindeki muhtemel etkilerini daha iyi anlamalarına yardımcı olacak bilgiler verildi. Ayrıca, Trend Micro’nun en son güvenlik saldırılarına karşı sunduğu en yeni teknolojiler de ele alındı. BT güvenlik uzmanları, bu teknolojilerin işletmelerini daha iyi korumalarına nasıl yardımcı olabileceği konusunda faydalı bilgiler edindiler.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Trend Micro MED ve MEA Genel Müdürü Justin Doo, Günümüzde Tehditler konulu sunumunda siber suça uzanan yoldan bahsederek Web 2.0’ın popüler hale gelmesi ve global İnternet nüfusunun artmasıyla, Web’in bir tehdit vektörü olarak öne çıktığını ifade etti. Bilgi güvenliğinde en tehlikeli unsurun son kullanıcı olduğuna değinen Doo, Web tehditlerine karşı koruma sağlamak için en iyi uygulamalardan yararlanmanın önemini vurguladı.
Türkiye’deki güvenlikle ilgili zorlukları konu alan bir sunum yapan Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Erol Alptuna, Web tabanlı bir yapının ekonomiyi destekleyen bir unsur olduğunu, bu noktada İnternet güvenliğinin önem kazandığını ifade etti. İnternet’in kullanıcılara zengin olanaklar sunduğunu söyleyen Alptuna, hem bireylerin hem de işletmelerin kendi güvenliklerini sağlamakla sorumlu olduklarını vurguladı.
Trend Micro MED ve MEA Teknik Müdürü Samir Kirouani ise bilgi güvenliğini konu alan sunumunda kurumsal bilgilerin güvende olmasını sağlayan Trend Micro LeakProof 3.0 çözümünden bahsetti. Kirouani, LeakProof 3.0 çözümü ile kullanıcıların İnternet üzerinde kullanabilecekleri pek çok yöntemin önceden denetlenebildiğini ve mobil kullanıcılar kurum ağı dışında olsalar bile taşınabilir ortamlarda ya da dizüstü bilgisayarlarda saklanan dokümanların zararlı ellere geçmesinin engellenebildiğini ifade etti.
Toplam Güvenlik Çözümleri konulu bir sunum yapan Trend Micro Türkiye Teknik Müdürü Öner Çetin, Trend Micro’nun güvenlik alanında 20 yılı aşkın deneyimiyle her ölçekteki işletmeyi sayısız yaygın tehdide karşı koruduğunu ifade etti. Çetin, kurumsal şirketler için Trend Micro LeakProof 3.0 çözümü, küçük ve orta ölçekli işletmeler için Trend Micro WorryFree güvenlik çözümleri ve son kullanıcılar için Trend Micro Internet Security 2008 ürün grubunu tanıttı.
İlgili Haberler
- Trend Micro Akıllı Güvenlik Ağı güçleniyor...
- Trend Micro ve Linksys güçbirliği yapıyor...
- Trend Micro Internet Security 2008, anti-malware testinde lider...
- Trend Micro, sporseverleri uyarıyor...
- Trend Micro’dan e-posta arşivleme çözümü: Message Archiver...
- 2008 Pekin Olimpiyatlarında daha güçlü, daha hızlı phishing...
- Okullar Açıldı, Virüslere Kapılar Kapandı...
- Yazılımlar güvenli mi?...
- Nortel Tümleşik İletişim Çözümlerini Tanıttı...
- Dünyanın su sorunu İsveçte masaya yatırılıyor...









