TEKNOBLOG TEKNOBLOG.TV TEKNOBLOG.PODCAST TEKNOBLOG.BAR TEKNOHD TEKNOUYDU TKNBLG

Teknoblog

Bilgisayarlı alışveriş sepeti


Bilgisayarlı alışveriş sepetiMicrosoft ve MediaCart’nı geliştirdiği akıllı alışveriş sepeti kasada beklemeye son verecek.

Microsoft ve MediaCart ortaklığı ile geliştirilen ürün alışveriş sepetine monte edilmiş dokunmatik ekranlı bir bilgisayardan oluşuyor.

RFID destekli MediaCart, sepete eklenen ürünlerin fiyatlarını LCD ekranı üzerinde gösteriyor ve aynı zamanda sepetteki tüm ürünlerin toplam fiyatını görüntüleyerek müşterilerin bütçelerini kontrol altında tutmalarını sağlıyor. Önceki alışverişlerde satın alınan ürünlerin görüntülenmesi fonksiyonu ise alışveriş listesi tutmayı kolaylaştırıyor. Microsoft işletim sistemi üzerinde çalışacak olan MediaCart ürün fiyatlarını alışveriş sepeti üzerinde hesaplandığından kasada bekleme sıkıntısına da son verecek.

Mediacart alışveriş sepetinin marketlere ücretsiz olarak sunulacak ve geliri reklam verenler üzerinden elde edilecek. Alışveriş sepeti müşterinin market içerisinde dolaşımını takip ederek reyona uygun reklam ve promosyonların görüntülenmesini sağlayacak. A.B.D.’nin New Jersey eyaletinde ShopRite mağazalarında plot uygulamaya başlanan sistemin 2008 yılı sonuna doğru tüm dünyada uygulamaya geçmesi bekleniyor.

Akıllı alışveriş sepetinin hem tüketiciler hem de reklam verenler için yepyeni bir tecrübe olacağı kesin.

Kaynak: CHIP

Bu yazıyı arkadaşına gönder Arkadaşına gönder





Etiketler


Yorum Yazın

(gerekli)
(yayınlanmayacaktır) (gerekli)
 
 

Teknoblog'u takip edin:

RSS Beslemesi Twitter Facebook Teknoblog grubu Teknoblog haberlerini iGoogle'a ekleyin Teknoblog editörlerinden teknoloji fotoğrafları


Teknoblog İncelemesi: Nokia 6700 classic

Sponsorluk için tıklayın Sponsorluk için tıklayınSponsorluk için tıklayın Sponsorluk için tıklayın


Anket

Windows 7'nin beta ya da RC sürümünü kullandınız mı?

Anket Sonuçları

Loading ... Loading ...
 Fuar Günlüğü
 - CeBIT 2009
 - PMA 2009
 - MWC 2009
 - CES 2009
 - Macworld Expo 2009

Günlük E-Posta Bülteni



Teknoblog Twitter

 @teknoblog

Twitter Updates

    follow me on Twitter