Çok küçük, çok ucuz bir dizüstü
Çin Halk Cumhuriyeti’nin önde gelen bilgisayar firmalarından ASUSTeK, işlemci piyasasının lideri Intel’le ortaklaşa bir bilgisayar hazırladı.
Bu bilgisayarın özelliği, aynı zamanda hem çok küçük hem de çok ucuz oluşu. Genellikle dizüstü bilgisayar pazarında, boyut küçüldükçe fiyatın artmasına alışan kullanıcılar için ASUS Eee PC hoş bir sürpriz oldu. Şubat ayında ülkemizde de piyasaya sürülecek cihazın 300 dolarlık fiyat etiketiyle raflarda olacağı söyleniyor.
“En kolay, en çalışkan, en eğlenceli” sloganıyla tanıtımı yapılan bilgisayarın ekranı yalnızca 7 inç büyüklüğünde. Fiyatı düşürmek için cihazda Microsoft’un Windows işletim sistemi yerine ücretsiz dağıtılan ve özel olarak bu bilgisayar için tasarlanmış bir Linux sistemi kullanılmış. Modele göre 8 GB’a kadar yükselen sabit diski ise Eee PC’nin en büyük dezevantajı. İçinde kamera ve mikrofon da bulunan cihaz, yaklaşık dört saatlik pil ömrü ve sert kapaklı bir kitap boyutlarına sahip oluşuyla Amerika’da yılbaşı alışverişlerinin aranan isimlerinden oldu.
512 MB belleğe sahip Eee PC’ye bilgisayar dergileri tam not verirken, ASUS ilk aşamada 500 bin, 2009′a kadar da 5 milyon Eee PC satmayı hedefliyor. Sistemin içinde açık yazılım tabanlı popüler programlar, Mozilla Firefox, OpenOffice, Skype ve Google araçları önceden yüklenmiş olarak geliyor.
Ayrıntılı bilgi için: http://eeepc.asus.com/tr/index.htm
Kaynak: Hürriyet
İlgili Haberler
- ‘Bayat’ dizüstülere dikkat!
- Acer, Eee PC’ye rakip olmak istiyor
- Ucuz bilgisayar projesi darbe aldı
- ASUS P560 ve birçok kısaltma
- AMD’nin gözü Netbook pazarında
- Asus Eee PC 900: Daha büyük ekran ve hafıza
- MSI, Eee-PC rakipleri getiriyor
- Dell E 299$’lık fiyatıyla Eee PC’ye büyük rakip olacak
- ASUS, GeForce 8800 GT’yi yeniliyor
- HCL ve Microsoft “dünyanın en ucuz Windows dizüstü bilgisayarı”nı üretecek


Yorum Alanı