Amerika’nın popüler gazetelerinden New York Times da, Sony’nin oyun konsolu PS3′ü yerden yere vurdu.
Avrupa’da 2007 Ocak ayında satışa sunulacağı için fiziksel olarak ele alıp test etme şansını ilk olarak Japonya ve Amerika’daki teknoloji editörlerinin erişmiş olduğu PS3′ü 30 saat boyunca tam 13 oyun üzerinde test eden New York Times yazarı, cihazın üzerinde çalışılması gerektiğini ve henüz satışa çıkarılmak için yetersiz olduğunu belirtti.
Makalenin devamında XBOX360 ile karşılaştırılan PS3′ün değil vaad edilen grafik kalitesini yakalamak XBOX360 ile hemen hemen aynı olduğunu, arabirimin daha az kullanışlı olduğu ve online desteğinde de sorunlar olduğu belirtiliyor.
Seth Schiesel, aynı anda iki işlevi dahi yerine getiremeyen yani download yaparken oyun oynayamayacağınız konsolun piyasaya sürülme nedenini ise Sony’nin noel arifesinde patlayan alışveriş çılgınlığından pay kapmak olduğunu da iddia ediyor. Schiesel’e göre Sony’nin yeni nesil oyun konsolu çok yüksek beygirli ama hiç yolcu koltuğu olmayan bir spor arabaya benziyor.
Kaynak: CHIP
İlgili Haberler
- PS3 dijital TV yayınlarını 100 Euro’ya kaydedecek
- Nintento MP3 çalar olarak da kullanılabilecek
- Mart 2008′e kadar 380 PS3 oyunu
- Firmware güncellemesi:Skype, PSP’de çalışıyor
- Duracell’den taşınabilir güç kaynağı
- Microsofttan yeni oyun: Halo 3
- Xbox 360: Yakında Blu-ray sürücülü mü olacak?
- Samsung’dan yeni oyun telefonu planı
- Nintendo Wii TrendShowda
- PSP üzerinden “Alo”
