BM: İnternet günün birinde farklı ağlara bölünebilir
Birleşmiş Milletler (BM), tüm dünyada internetin günün birinde farklı ağlara bölünebileceği uyarısında bulundu.
BMye bağlı İnternet Yönetim Forumu (IGF) Başkanı Nitin Desai, Londrada düzenlenen bir toplantıda yaptığı açıklamada, internetin geleceği hakkında endişeleri dile getirdi.
BMye bağlı İnternet Yönetim Forumu (IGF) Başkanı Nitin Desai, Londrada düzenlenen bir toplantıda yaptığı açıklamada, internetin geleceği hakkında endişeleri dile getirdi.Mevcut internet ağının gelecekte farklı ağlara bölünebileceğini kaydeden Desai, “İnsanlar, şimdi kullandığımız sistemi beş yıl sonra da kullanıp kullanamayacağımız konusunda endişe duyuyor” dedi.İngilterede internette alan tahsisini yapan Nominet tarafından düzenlenen konferansta Desai, internet yönetmeliğinde gelecekte yapılacak düzenlemeler ve uluslararası alan isimleri gibi özel konularda gerginlikler bulunduğunu belirterek, “İnternet, telefon ve ticaretin birlikte düzenlenmesi konusunda endişeler var” diye konuştu.
Asyada beş yıl içinde Avrupa ve Amerikadan çok daha fazla internet kullanıcısı olacağı tahminini dile getiren Desai, bu durumda İngilizce sayfadan çok Çince sayfa olacağına dikkati çekti.BM yetkilisi, Hindistan ve Çinde internet kullanımının Batı ülkelerindekinden çok daha farklı tarzda olduğunu, bu ülkelerde e-ticaret veya medya bulunmadığını, webin daha çok kamu hizmeti uygulamaları alanında olduğunu kaydetti.
Bazı ülkelerde alan isimlerinin “uluslararasılaştırılması” konusunda endişeler bulunduğuna dikkati çeken Desai, “Bu konuyu yeterli şekilde gündeme getirmez ve üzerine gitmezsek, internetin bir gün Balkanizasyonuna (parçalanmasına) yol açarız” diye konuştu.
Kaynak: Milliyet
İlgili Haberler
- En popüler medya aracı İnternet...
- Firefox 3, 50 farklı dili destekleyecek...
- İnternet suçlarına düzenleme...
- YouTube 9 farklı dilde yayında...
- İnternet alan adlarına büyük özgürlük geliyor...
- İnternet çağının yeni alışkanlıkları...
- Ankesörlü Telefonlara İnternet Geliyor...
- Gmail kapılarını herkese açtı...
- İnternet sitelerine erişim engeli tartışılıyor...
- 24 saat kullanılan İnternet yüz yüze iletişimin tahtını zorluyor...




Yorum Alanı