Teknoloji

1Password Android uygulamasına parmak izi okuyucu desteği eklendi

1password

1Password Android kullanıcılarını yakından ilgilendiren ve onların uzun zamandır beklediği yeni bir güncelleme yayınladı. Uygulama Google’ın Material Design tasarımına uyum sağlayarak daha çekici bir görünüm kazandı, ancak ondan daha önemlisi şimdi kullanıcı girişi için parmak izi okuyucusunu kullanmaya izin vermeye başladı.

1Password uygulamasını mobilde kullananlar parmak izi desteğinin ne kadar önemli bir eklenti olduğunu biliyor olmalı. Uygulama sizden sadece tek bir şifre girmenizi istiyor, ancak mobil cihazlarda uzun bir ana şifreyi girmek oldukça zahmetli olabilir. Şimdiyse, eğer akıllı telefonunuzda varsa, parmak izi okuyucusunu kullandığınız takdirde şifre girmek yerine doğrudan parmak izinizi okutarak bu önemli güvenlik adımını zahmetsizce geçebilirsiniz.

Ne var ki, parmak izi desteği Marshmallow’un yerleşik parmak izi okuyucu desteğini kullanan telefonlarda çalışıyor. Yani kendi parmak izi okuyucusu çözümünü kullanan Samsung Galaxy S6, vb. telefonlarda Marshmallow gelinceye kadar parmak izi kullanımı desteklenmeyebilir.

1Password’ün 6.0 versiyonuna ait güncelleme Google Play Store üzerinden yayınlandı. Ayrıca bu güncellemeyle birlikte ekipler için şifrelerin paylaşımı özelliği de geliyor. Eğer henüz 1Password’ü veya başka bir şifre yöneticisini kullanmadıysanız, bir kez olsun denemekte fayda var gibi görünüyor. Uygulama kullanıcı girişi yaptığınız her yeni servis için otomatik olarak güçlü şifreler üretiyor ve bunları saklıyor. Böylelikle tek bir şifre bilseniz bile bilgilerinizi güvenli şekilde tutmanız mümkün oluyor. Mobil tarafta 1Password’ü kullanmak biraz zahmetli olsa da, parmak izi desteği bu zahmeti önemli ölçüde ortadan kaldıracaktır.

 

 

 

 

İLGİLİ HABERLER