Teknoloji

Android N yeni navigasyon kontrollerine sahip olabilir

android n

android nGoogle Android’in yaz sonlarında yayınlanacak yeni Android N sürümüyle birlikte navigasyon kontrollerinin görünümünde bazı değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.

Eğer ekranın altında fiziksel kontroller barındırmayan Sony Xperia X, LG G5 gibi bir Android telefon kullanıyorsanız, ekranın altında navigasyon butonları olarak çalışan yazılım tuşlarını fark edeceksiniz. Bu tuşlar üçgen, daire ve kare şekillerinde sunuluyor. Google en son Android Lollipop ile birlikte navigasyon tuşlarının tasarımını son hâline getirmişti. Şimdi bu kontroller için yeni bir tasarım planlanıyor. Android Police’in yayınladığı görüntüye göre Android N’de navigasyon kontrolleri aşağıdaki gibi olacak.

android nGörüntüye göre yeni kontroller renkli olarak tasarlanıyor. Birden fazla renk taşıyan ana ekran butonuna uzun süreli basıldığında bir animasyon da gösteriliyor. Renkler yatay çizgiye uzanıncaya kadar kendi yönlerinde ilerliyor. Tüm tuşlar opak olarak tasarlanmış. Bu yeni görünümün ilk olarak yeni Nexus cihazlarıyla birlikte sunulması bekleniyor.

Google’ın Nexus cihazları Android’in en yeni sürümüyle çalışan ilk amiral gemisi telefonlar olma özelliğini taşıyor. Ancak Android N ile çalışacak tüm cihazların bu yeni navigasyon kontrollerine sahip olup olmayacağı şu an için bilinmiyor. Android Police sitesi kaynak konusunda herhangi bir bilgi vermiyor, hatta bu tuşların kesin olarak kullanıma sunulacağı konusunda da bir şey söyleyemiyor. Ancak bu tuş tasarımı sadece en yeni Nexus cihazlarıyla sınırlı tutulursa, Google bu cihazlara yazılım açısından ayırt edici bir nitelik kazandırmış olacaktır.

Eşsiz özellikler demişken, Marlin ve Sailfish kod adlarıyla anılan ve HTC tarafından üretileceği belirtilen gelecek Nexus cihazlarının diğer Android cihazları arasından sıyrılacak özelliklere sahip olacağı öne sürülüyor.

İLGİLİ HABERLER