Manşetler

12 Haziran 2011 Seçim Sonuçlarını internet üzerinden takip edebileceğiniz 9 farklı kaynak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Haftalardır süren seçim kampanya sürecinin sonunda artık bu pazar sandık başına gidiyoruz. Oy kullandıktan sonra ise akşam yasaklar kalktıktan sonra gelecek sonuçları beklemenin heyecanını hep beraber yaşayacağız. Eskiden seçim sonuçları için YSK’nın genellikle akşam dokuza kadar olan yayın yasağını kaldırmasını TV’nin karşısında heyecanla beklerdik. Genelde YSK normal saatten 1-2 saat önce yasağı kaldırır ve TV kanalları da en hızlı şekilde sonuçları vermeye başlardı.

İnternetin hayatımıza iyice girmesiyle birlikte artık seçim sonuçlarını öğrenmek için TV başına oturmaya gerek yok. Bir bilgisayar ve bir internet bağlantısı Türkiye’nin her yerinden seçim sonuçlarını il ve ilçe bazında rahatlıkla almamızı sağlıyor. Zaten azımsanmayacak kitle seçim sonuçlarını takip etmede ilk araç olarak internete başvuruyor. Bu seçimde bu kitlenin daha da büyüyeceğini tahmin ediyoruz.

Seçime haftalar öncesinden hazırlanan internet siteleri sadece web’e özel versiyonlar hazırlamakla kalmıyor, iPhone, iPad, Android gibi mobil cihazlar için de uyumlu arayüzler geliştiriyor. Bunun yanı sıra Facebook ve Twitter’da seçim sonuçlarının takipçilere aktarılmasında önemli rol oynayacak. Ayrıca bu seçimde bir ilkle de tanışacağız. İnternet üzerinden ilk seçim sonuç canlı yayını…

12 Haziran 2011 seçim sonuçlarını internet üzerinden takip etmek için aşağıdaki site ve kaynakları öneriyoruz:

  • Tivibu Seçim Online: “Sandıklar İnternette Açılıyor” sloganıyla yola çıkan TTNET, Dipnot.tv ile işbirliğine giderek seçim gecesi için internet üzerinden yayınlanacak bir canlı içerik hazırladı. Tivibu Tanıtım Kanalı üzerinden Tivibu Web, Ev ve Cep abonelerine ulaşacak bu yayın ayrıca çeşitli web siteleri üzerinden de canlı olarak ziyaretçilere aktarılacak.
  • NTVMSNBC: Seçim için en hazırlıklı gördüğümüz web sitesi olan NTVMSNBC seçim yasakları kalktığında sonuçları en hızlı şekilde ziyaretçilerine aktarmak için çeşitli yolları kullanacak. ntvmsnbc.com’daki seçim sonuçlarının yanı sıra iPad, iPhone gibi cihazlar için de özel sayfalar hazırlandı. Ayrıca yine iPhone, iPad, Android uygulamaları ve wap sitesi sayesinde mobil kullanıcılar, Facebook uygulaması ve Twitter üzerinden de sosyal ağ kullanıcıları seçim sonuçlarını anında, hızlı şekilde alacak. NTVMSNBC’nin Seçim 2011 sayfasının adresi büyük ihtimalle secim2011.ntvmsnbc.com olacak. Sayfaya şu anda girmeye çalıştığımızda şifre ekranıyla karşılaşıyoruz. Pazar akşamı sayfa açılmış ve seçim sonuçlarını yayınlıyor olacaktır.
  • Google Seçim 2011: Google’ın yerel servislerinden bir tanesiyle daha karşı karşıyayız. Birkaç hafta önce açtığı Seçim 2011 sayfası üzerinden seçmenlerin tercihlerini yaptıkları Google aramaları üzerinden yansıtmayı amaçlayan Google seçim gecesi de Cihan Haber Ajansı ile yaptığı işbirliği doğrultusunda seçim sonuçlarını yayınlayacak. Google’ın Seçim 2011 sayfasını en çok merak ettiklerimiz arasında yer alıyor.
  • Milliyet.com.tr:  Site, 2011 GenelSeçimleri için Cihan Haber Ajansı, Anadolu Ajansı , Doğan Haber Ajansı, ANKA Haber Ajansı, Reuters, Associated Press ortaklığı ile kurduğu alt yapı ile iller, ilçeler bazında hangi partinin önde gittiğini, açılan sandık ve kullanılan oy oranını saniye saniye okurlarına iletecek.
  • Haberler.com: Bu site de geçmiş seçim ve referandum dönemlerinde sonuçları hızlı bir şekilde vermesiyle dikkatimizi çeken kaynaklar arasında yer alıyordu. 2011 Seçim Sonuçları sayfası şimdiden açılmış. İnteraktif harita üzerinden il il seçim sonuçları kolay bir şekilde takip edilebilecek.
  • Sabah.com.tr: Sabah Gazetesi’nin web sitesi seçim akşamında özel bir tasarımla ziyaretçilerinin karşısına çıkacak ve sonuçları hızlı bir şekilde ziyaretçilerine sunacak.
  • Mynet: Mynet de seçim sonuçları için iddialı hazırlanan siteler arasında. Site 12 Haziran akşamı sonuçları ziyaretçilerine hızlı bir şekilde ulaştırmak için çalışmalarını tamamlamış. Kullanıcılar web sitesine girdiklerinde sade bir sayfada tüm verileri rahatlıkla görme şansı bulacak. Ayrıca iPad ve iPhone’da Mynet uygulamasını kullanarak haber bölümünden seçim sonuçlarını canlı olarak takip edilebilecek.
  • TRT Seçim: Seçim sonuçlarını 90’ların başına kadar tek başına bizlere ulaştıran eski dost TRT de çağa ayak uyduruyor. Devlet Televizyonu özel bir seçim sayfasıyla 12 Haziran gecesi seçim sonuçlarını ziyaretçilerine ulaştırmayı amaçlıyor.
  • Gazetepark Seçim 2011: Kendi elimizden çıkan mütevazi ürünü de duyurmadan geçmeyelim. Kardeş sitemiz Gazetepark üzerinde küçük bir seçim sayfası hazırladık. NTVMSNBC, Mynet ve Haberturk’ün bileşenlerinden yararlanarak hazırladığımız bu seçim sonuç sayfası aracılığıyla tek bir sayfadan tüm Türkiye geneline ait sonuçları, bunun yanı sıra il ile seçim sonuçlarını alabilirsiniz.

Bizim seçtiğimiz siteler bunlar. Tabii, seçim gününün akşamında haber sitelerinin hepsinde seçim sonuçlarını bulacaksınız. Umarız, yukarıda listelediğimiz seçenekler sizin takip için uygun kaynakları seçmenize yardımcı olur.

İLGİLİ HABERLER