Manşetler

12.9 inç ekranlı büyük iPad için 2014 sonu işaret ediliyor

Apple’ın çıkaracağı iddia edilen 12.9 inç iPad’in çıkışı 2014’ün ikinci yarısından önce gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. Digitimes sitesinin tedarik zincirindeki kaynaklardan aldığı bilgilere göre Apple, daha büyük iPad modeli için Quanta Computer adlı üreticiye sipariş geçmeye başladı.

ipad-air-inceleme-00007

İlk çıkan haberler bu yeni cihazın 2014’ün başlarında çıkacağını işaret ediyordu. Ancak Digitimes’ın öne sürdüğü 2014 sonu biraz daha mantıklı bir iddia gibi görünüyor. Ne de olsa Apple, yeni iPad ürünlerini son iki yıldır yıl sonuna doğru piyasaya sürmeyi tercih ediyor.

Digitimes’ın kaynakları Apple’ın daha büyük ekranlı iPad ile eğitim ve kurumsal pazarları hedefleyeceğinin altını çiziyor. Buna ek olarak Quanta’nın cihazın üretimi sırasında çeşitli mühendislik zorluklarıyla karşılaşabileceği, bunun da cihazın başlangıçta sınırlı stokla piyasaya girebileceği öne sürülüyor.

Daha büyük ekranlı iPad’e ek olarak Digitimes’ın kaynakları Apple’ın iWatch saatinin seri üretiminin de 2014’ün birinci çeyreğinden 2014’ün ikinci çeyreğine kaydırıldığını işaret ediyor. Apple’ın iWatch üretimi için Inventec, Quanta ve Foxconn gibi şirketlerle temasta olduğu biliniyor, ancak hangi üreticinin ne kadar cihaz üretimi gerçekleştireceğine henüz karar verilmiş değil.

İlgili >> Apple Insider, Digitimes

İLGİLİ HABERLER