Teknoloji

Chrome Android’de veri tasarrufu modu şimdi sayfadaki görselleri engelliyor

Chrome Android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

chrome-android-011215

Google, Chrome’da Veri Tasarrufu modu oluşturarak kullanıcıların web’de gezinirken tükettikleri veri miktarını azaltmayı amaçlamıştı. Ayrıca bu mod sayesinde düşük hızlı internet bağlantılarını kullanmak da daha fazla katlanılabilir hâle gelmişti. Ne de olsa, web sayfalarının Google tarafından verimlilik için optimize edilmiş versiyonlarını sunucundan çekiyorlar, böylelikle Veri Tasarrufu modu kapalıyken indirilen normal web sitesine göre yüzde 50’ye varan oranda daha küçük boyutlu sayfaları indirmeleri mümkün oluyor.

Google şimdi düşük bağlantı hızlarına mahkum olunulan veya akıllı telefon internet kotasının sonlarına yaklaşılan bu gibi durumlar için veri tasarrufunda bulunmakta başka bir adım atıyor; web görsellerinin tamamını yüklemeyi bırakıyor. Düşük bağlantı hızında bir web sayfası yüklenirken görsellerin büyük bir çoğunluğu kaldırılıyor. Google, veri tasarrufu modunun yeni versiyonu sayesinde yüzde 70’e varan oranda tasarruf sağlanabileceğinin altını çiziyor.

chrome-veri-tasarrufu-011215

Bu, özellikle görseller açısından yoğun web sayfaları ziyaret edildiğinde pek de hoşa gitmeyecek bir gezinti deneyimi yaratacaktır. Bu nedenle Google kullanıcıların yüklenmesini istedikleri görselleri seçmelerine de izin veriyor. Sayfanın yüklenmesi bittikten sonra görsellerin tamamını gösterme ve normal hızda sayfanın nasıl görüntüleneceğini görme imkanınız oluyor. Buna ek olarak her bir görseli tek tek yüklemek de seçenekler arasında bulunuyor.

Google güncellenen Veri Tasarrufu modunu ilk olarak Hindistan ve Endonezya’daki kullanıcılara sunuyor. Chrome’un mobil versiyonunu kullanalar Veri Tasarrufu modunu Ayarlar menüsü içinden açıp kapatabilirler.

İLGİLİ HABERLER