Eğlence

1080p iTunes içerikleriyle Blu-ray’in kalitesi karşılaştırıldı

Apple geçtiğimiz hafta sadece yeni iPad’i tanıtmakla kalmadı, ayrıca 1080p içerik destekli yeni Apple TV‘yi ve iTunes üzerinden dağıtılacak 1080p filmleri de tanıttı. Her iki ürün de en azından şimdilik bize uzak gibi görünüyor. Ancak yurtdışındaki çeşitli izlenimleri aktarmadan geçmeyelim. Ars Technica’nın yaptığı incelemelere göre 1080p destekli iTunes içerikleri 720p’den açık bir şekilde daha kaliteli ve neredeyse Blu-ray’in kalitesine yakın derecede.

Ars Technica ekibi karşılaştırma yapmak için “30 Days of Night” filminin iTunes üzerinden indirilen ve Blu-ray disk versiyonlarını karşılaştırmış. Her iki format arasında yazı ve renk üretiminin oldukça yakın olduğu ve hatta ayırt edilemediği belirtiliyor. Sadece parlak bölgelerde iTunes’un bazı detayları silmeye meyilli olduğu belirtiliyor. Ayrıca iTunes versiyonunun gradyant sarmasında bazı sorunlar olduğu da not ediliyor.

Şu ana kadar en iyi video görüntüleme aracı olan Blu-ray birinciliği korumaya devam ediyor. Üstelik Blu-ray disklerin sunmakta olduğu çeşitli ek içerikler, sıkıştırılmamış çok kanal destekli ses de bu formatın artıları arasına. Ancak genel olarak, 1080p iTunes içeriklerinin Blu-ray kalitesine yakın görüntü sunması ve bunu nispeten az bir dosya boyutuyla gerçekleştirebilmesi oldukça etkileyici. İçeriğin kolayca erişilebilir ve birden fazla cihazda oynatılabilir olması da artılar arasında yer alıyor.

İlgili – Ars Technica

[Görsel – Ars Technica]

İLGİLİ HABERLER